contact1

HUIDIGE Exposities/ opdrachten:

Klik hier voor info

HERMA SCHELLINGERHOUDT (1966)

Herma Schelingerhoudt is vormgever en beeldend kunstenaar in de Historische en Cuturele Hanzestad Zutphen. Haar carrière begon met de ''Hogeschool voor Kunsten" in Arnhem. Na deze studie werkte zij als docent beeldend vormen op de Vrijeschool in Zutphen. Via deze weg ontwikkelde zij zich als leidinggevende in tal van bedrijven. Uiteindelijk besloot zij als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Zo had zij een onderneming in kunstenaars-benodigdheden en startte zij in 2011 het bedrijf „Art Centre Zutphen".

ART CENTRE ZUTPHEN

In „Art Centre Zutphen" houdt zij zich voornamelijk bezig met haar passie voor de menselijke gestalte. Doormiddel van albast, kalksteen en klei geeft zij vorm aan portretten. Tijdens  het werk aan het portret komt het moment dat de vraag zich aandient Wie ben jij? Zij gaat, zoals zij dat zelf noemt, dan een relatie aan met de persoon. Zij noemt deze manier van werken „FACE TO FACE".

In 30 jaar tijd is er door interesse, ervaring en techniek een stijl ontwikkeld die resulteerde in sprekende geboetseerde beelden.

 

Johan Cruijff  25 april 1947 - 24 maart 2016

johan-cruijf.png

Een geboetseerd kunstwerk kan doormiddel van moderne techniek (3D printen) in kunststof, brons, zilver of zelfs in goud worden uitgevoerd! Natuurlijk krijgt na het creëren van het kunstwerk ook de sokkel aandacht. Bij Art Centre Zutphen zijn ze, door opgedane ervaringen, thuis in het gebruik van vele materialen. Hout, metalen en kunststof behoren tot de mogelijkheden.

„Art Centre Zutphen” is een flexibel creatief bedrijf waarin meedenken en persoonlijke wensen mogelijk zijn. Immers „Face to Face” geldt niet alleen voor de kunstwerken, maar ook ten aanzien van haar klanten.

 

3D TECHNIEK

Binnen „Art Centre Zutphen” wordt ook gezocht en gekeken naar innovatieve oplossingen. Zoals de nieuwe 3D techniek waarin werken verkleind worden en tot collectors items worden gemaakt, het copyright breed uitgemeten wordt en in eigenhand wordt genomen. (Collectors item)

conferentie-1.png

 

KUNSTWERKEN

Andere kunstwerken  van Herma Schellingerhoudt in „Art Centre Zutphen” :

Eén van de bijzondere kunstwerken van Herma Schellingerhoudt is 
(’’de Conferentie”)